Ochrana soukromí na eshopu Xxl Stavebniny. K analýze návštěvnosti webu využíváme soubory cookie. Využíváním tohoto webu s jejich používáním souhlasíte.



Zákaznická podpora - 604 544 554 - 606 979 979


Úvod » GUTTATEC - ASFALTOVÉ STŘEŠNÍ ŠINDELE


        

GUTTATEC - ASFALTOVÉ STŘEŠNÍ ŠINDELE

Skladem

 

Asfaltové střešní šindele Guttatec jsou střešní krytina tvořená šablonami z pásu oxidovaného asfaltu, minerálními plnivy a nenasákavou nosnou rohoží ze skelných vláken - povrch šindele je tvořen tlakově zaválcovaným posypem z probarveného granulátu

Dostupnost: VYBERTE VARIANTU PRODUKTU
Výrobce: GUTTA
Záruka: 5 let
Balení: 3 m2 - Prodej po celých baleních

Varianty tohoto produktu

Asfaltové střešní šindele Guttatec představují flexibilní zastřešovací systém, který vyhovuje všem požadavkům na dlouholetou odolnost střešního pláště, snadnou a rychlou instalaci, jeho estetické ztvárnění a zároveň odpuzuje vniknutí hmyzu do střechy. Hlavními výhodami této krytiny jsou její lehkost, která zbytečně nezatěžuje krovy, a její poměrně nízká cena. Šindelová střecha se nemusí dodatečně lakovat nebo se o ni nějak výrazně starat. Při dešti zajistí šindelové střechy naprosté ztlumení hluku v podkroví z dopadajících kapek. Kvalitní šindelové střechy bývají nejvíce doceněny v zimním období, protože odolávají silným větrům i vydatnému sněžení. Vysokou odolnost proti větru pak ocení všichni ti, jejichž střecha bývá vystavena častým povětrnostním vlivům.

Asfaltové střešní šindele Guttatec jsou tvořené šablonami z pásu oxidovaného asfaltu s minerálními plnivy, s vyšším obsahem bitumenu a silných skelných vláken nebo z SBS modifikovaného asfaltu ze silných skelných vláken. Šindele se od sebe také odlišují způsobem přichycení k podkladu a to termoaktivními lepícími body, samolepícími ploškami nebo celoplošně samolepící plochou.

Asfaltové střešní šindele Guttatec jsou tvořené šablonami jsou z pásu oxidovaného asfaltu s minerálními plnivy a nenasákavou nosnou rohoží ze skelných vláken. Mezi tyto druhy šindelů patří např. „kanadský šindel“ Guttatec Hexagonal. Tyto druhy základních střešních šindelů se používají zejména pro nenáročné stavby, jako jsou pergoly, altány, kůlny, přístřešky atd.

Oxidované s vyšším obsahem bitumenu jsou asfaltové střešní šindele označované jako prémiové s dlouhou životností jsou tvořené šablonami z oxidovaného asfaltu s vyšším obsahem bitumenu s minerálními plnivy a nenasákavé rohože ze silných skelných vláken. Mezi tyto druhy šindelů patří např. „bobrovka" Guttatec Topglass Beaver. Tyto druhy střešních šindelů se používají zejména pro náročné stavby, jako jsou rodinné domy.

Modifikované asfaltové střešní šindele označované jako prémiové s dlouhou životností jsou tvořené šablonami z SBS modifikovaného asfaltu (bitumenu) s minerálními plnivy a nenasákavé rohože ze zesílených skelných vláken. Mezi tyto druhy šindelů patří např. „šindel na střechu" Guttatec Topglass Irregular. Tyto druhy modifikovaných střešních šindelů se používají zejména pro náročné stavby, jako jsou rodinné domy.

Šindele se pokládají na střechy se sklonem 15° – 90°. Pokládka šindele je velice jednoduchá a rychlá, a proto je možné mít novou střechu hotovou během několika málo dní. Díky dokonalé schopnosti šindele kopírovat svůj podklad je možné takovéto střechy modelovat do různých architektonických detailů jako jsou věžičky, vikýře, okna a další členitosti. Jediným typem šindele je možné pokrýt celou střechu včetně všech detailů, takže střecha působí kompaktně a není nutné dokupovat další nákladné a na pokládku složité příslušenství. Pokládka asfaltové střešní šindele je jednou z nejrychlejších a nejsnadnějších typů pokládky střešní krytiny. Na dřevěné bednění vytvořené z prken nebo OSB desek se pokládá pojistná hydroizolace např. Guttabit šindel extra. Lehký podkladní pás zajišťuje nejen odolnost proti vodě, ale také částečně vyrovnává případné nerovnosti bednění. U sklonu pod 20° je nutné používat samolepivé podkladní pásy, či zajistit 50% přesah pásu s termoaktivními body. Po zajištění bočního závětrného oplechování se začínají pokládat jednotlivé šindele. Pro hřebeny či nároží se používají výřezy ze šindelů, které se přes hřeben čí nároží přehnou. Pro uchycení šindelů je nutné používat dostatečně dlouhé korozi odolné hřeby tzv. "lepenkáče". Protože bude prostor pod šindeli dokonale uzavřen, je nutné zajistit dostatečné odvětrání takovéto střechy. Spotřeba hřebů "lepenkáčů" je 7 - 8 ks na šablonu.

Více NALEZNETE ZDE.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MmNlNT